Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Atasözü/Deyimler Resimleme Proje Sergimizin açılışı Milli Eğitim Şube Müdürleri Eyip SOLMAZ,Selçuk TORPİL,Resul KUL tarafından yapıldı.Öğrenci ve velilerimiz sergiyi gezerek proje ürünlerini incelediler.

Mrt

Şbt

Okulumuz bahçesinde düzenlenen kan bağışı etkinliğine Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf TÜFEKÇİ,Şube Müdürü Eyip SOLMAZ okulumuz öğretmenleri,velilerimiz KATILDI.vELİSİ Kn bağışında bulunan öğrencilerimize madalya verildi.

Şbt

Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf TÜFEKÇİ okulumuzu ziyaret ederek öğretmenlerimizle Öğretmenler Odası Buluşmasını gerçekleştirdi.

Şbt

Kızılay Kan Bağışı Aracı 19 Şubat Pazartesi günü Saat 09:00-18:00 saatleri arasında okulumuz bahçesinde olacaktır.

Şbt

Okulumuz 3-A sınıfı Teknocanları öğretmenleri Canan AŞIK AVLUK , rehberliğinde Romanya ve ülkemizin farklı illerinin ortaklığı ile e Twinning projesi uygulamaya başladılar .Projemiz P4C yaklaşımıyla yürütülecektir .Projemizin adı “THİNK  DEEPEN EXPLORE “ “DÜŞÜN DERİNLEŞ KEŞFET”

Neden P4C ?

Dünyada çok yaygın olan bu hareket, ülkemizde de yenilikçi eğitim sistemlerine açık ilkokullar tarafından hızla uygulanmaya başlamıştır. Çok güçlü bir soru sorma zekası potansiyeline sahip bu yaş grubu çocukların, potansiyellerini ortaya çıkarmaları açısından P4C uygulamaları son derece önemlidir. Düşünen bir varlık olarak tanımladığımız insanın bu en temel özelliğinin küçük yaşta farkındalıkla geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır.

P4C bir insanın tüm yaşamı ve eğitim hayatı boyunca ihtiyaç duyacağı, eleştirel ve yaratıcı düşünme yetisini geliştirir. Çocuklar onlarla paylaşılan bir hikaye, film ya da resim üzerinde birlikte sohbet ederek sorularına cevaplar bulmaya ya da yeni sorular sormaya, fikirlerini özgürce paylaşmaya, arkadaşlarını dinlemeye, onların düşüncelerine itiraz ederken özenli olmaya ya da aynı düşünceye katılarak o düşünceyi işbirliği içinde geliştirmeyi öğrenir.

P4C ’nin amacı hiçbir zaman çocuklara filozofları, izmleri, felsefe tarihini öğretmek olmamıştır. Amaç çocuklara düşünmeyi öğretmek, soru sormayı, sorgulamayı öğretmektir. P4C eğitim yaklaşımını geliştiren Matthew Lipman, çocukların doğasından gelen merak ve keşfetme arzusunun felsefe ile birleştirildiğinde, çocukları gelecekte daha esnek ve etkin düşünen yetişkinler haline getireceğine inanmaktadır.

Şbt

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde gerçekleşen depremlerde hayatını kaybedeb deprem şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

2.Dönem Öğretmenler Kurul Toplantısı Yapıldı

Şbt

2.  Dönemim tüm öğrenci,öğretmen ve velilerimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

Ock

"Misafiriniz Var" projesi kapsamında ilimiz genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ev ziyaretlerinde Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Tüfekçi, Valimiz Sayın İhsan Selim Baydaş ve eşleri Zeyneb Baydaş Hanımefendinin konuğu oldu. Ziyarette AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürümüz Tuba Korkmaz, Daire Başkanımız Eda Doğankaya, Şube Müdürümüz Resul Kul, Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Muharrem Dindar, Kurtuluş İlkokulu Müdürü Handan Yenigün bulundu.